23.9.2008

Heissan

Mini nukkuu taas lyhyempiä pätkiä ja aikaa tässä koneella istuskeluun jää aika vähän, joten päivityksiä tulee harvakseltaan. Uutisista kuuluu taas kammottavia juttuja ja omat murheet tulee taas kategorioitua uudestaan.

Pikkupäkä kevensi tunnelmaa aamulla kertomalla olevansa pikkuinen lintu ja äiti on iso lintu, mini on kameli ja isi gorilla. Tytöt on lintuja ja pojat kameleita. Mistä tuo gorilla eksyi tähän eläintarhaan, sitä en tiedä.

Mini osaa mennä istumaan ja juoda pillillä. Ruokahalu on erittäin hyvä ja omaa tahtoa löytyy. Jos mini on bongannut jotain mielenkiintoista, yleensä kaukosäätimen, ja se häneltä kielletään tulee kunnon kiukkupuuska eli selkä kaarelle ja kiljuntaa. Äiti on supertärkeä ja isin saapuessa kotiin pitää äitiin takertua kaksinverroin kovempaa, koska silloin äiti saattaa livahtaa omiin puuhiin (tai vaikka vessaan) ja perään pitää huutaa kovaa. Kylässä mini viihtyy hyvin ja tänään perhekerhossa oli kaikilla kivaa :)

17.9.2008

parempi päivä :)

Viime yönä sain nukkua kunnolla ja tänään olenki ollut täynnä energiaa ja viettänyt aikaa keittiössä. Päivälliseksi meillä oli paahtopaisti valkosipuliperunoilla ja jälkkäriksi omenaista hyydykekakkua, siitä kuvaa ja ohjetta kakkufarmissa heti kun kerkeän. Äsken vielä saunottiin, ah.

Mini on kolautellut päätään ahkerasti eli seisomista harjoitellaan ahkerasti. Tänään on myö huuli turvoksissa muksahduksesta.

Kavereita oli kylässä ja tytöt leikkivät omilla "Jeesus" vauvoillaan. Molemmat ovat nyt aloittaneet siis seurakunnan päiväkerhon ja se näkyy leikeissäkin.

16.9.2008

Äitiä väsyttää vielä enemmän...

Mini on taas kipeä ja viime yönä noustiin ylös klo 04 (kolmen heräämisen jälkeen). Jossain vaiheessa lykkäsin mukulan miehelle ja painelin itse takaisin nukkumaan, mutta ennen 8 heräsi pikkupäkä ja siitä se aamu sitten alkoi.

Eilen käytin minin allergiatestissä, kananmuna testataan verikokeella ja tulokset saadaan ensi viikolla. Pikkupäkä nukkuu vaipan kanssa yönsä omassa sängyssä hyvin, joten en nyt siihen aio puuttua.

Kakkuja en ole jaksanut tehdä, mutta ihana mieheni yllätti tänään tuomalla uuden kakkukirjan, joten ehkä jossain vaiheessa jotain sillä suunnalla...

9.9.2008

"Äitiä vähän väsyttää"

Tuo on niin osuva lausahdus aika-ajoin, silloin tällöin, joskus, nyt...

Annoin eilen minille vauvojen puuroa, missä oli maitoa ja yöllä väänsi vatsasta kunnolla ja huutoa sai kuunnella muutamaan otteeseen. Pikkupäkä sai nukkua viime yön ilman vaippaa ja sänkyynhän ne pissat tuli ja klo 04 tyttö huhuili makuuhuoneen ovella. Vaihdettiin vaatteet ja tyttö tuli makkariin nukkumaan ja n 07 aikoihin alettiin heräillä ja pissat oli taas sängyssä. Normaalisti nukutaan 9 asti, joten tuo oli meille vähän turhan aikaista. Tänään pikkupäkä meni nukkumaan vaipan kanssa, koska minä en jaksa. Kokeillaan joskus toiste uudestaan...

7.9.2008

Mini osaa!

Mini on oppinut paljon uutta. Hän nousee tukea vasten seisomaan, vilkuttaa ja tänään kokeili konttaamista. Neuvolassa torstaina sanoin ettei osaa noista mitään, mutta nyt neljän päivän kuluttua osaa jo :).

Pikkupäkän suusta pääsi taas hauskoja juttuja kun mietittiin että mini on ihan kuin ihaa siniraidallisissa housuissaa. Hän kirkkaalla äänellä totesi että joo mini on Ihaa ja minä olen prinsessa. Kysyttäessä totesi että äiti on Nasu ja isi kurpitsa! :0)

4.9.2008

Kaksi sairastaa

Toisella on korvatulehdus ja toisella luulotauti :D. Minin 8kk neuvolalääkäri oli tänään ja samalla katsottiin korvat ja tulehdushan siellä oli. Sitä minä itse jo epäilinkin kun hän ei tykkää yhtään olla selällään. Saatiin antibiotti, joten eiköhän tämä taas tästä. Hirmuinen kasa kysymyksiä oli lääkäritädillä: leikkiikö piiloleikkiä? milloin oppi ryömimään? milloin alkoi puhua tavuilla? osaako taputtaa? Jne. Olisi pitänyt olla tämä blogi siinä niin olisin joihinkin osannut vastailla kun tänne noita asioita aina kirjoittelen. Nojoo, "hieno poika" kirjoitti lääkäri neuvolakorttiin, joten kaippa meillä ihan hyvin menee. Pinsettiotettakaan mini ei vielä hallitse vaan tökkii kaikkea tomeralla etusormella.

Niin ja se luulotautinen on tietysti tuo pikkupäkä. Hänelle iski "valtavan kova yskä" ja hän olisi tarvinnut siihen lääkettä ja mahaakin alkoi kutittaa kun piti päiväunille mennä ja siihenkin olisi tarvinnut lääkettä. Kaikki vaivat kyllä hävisivät, mihin lie menneet ;).

1.9.2008

Maanantaita!

Pikku kerholainen on jälleen saatu kotiin ja passitettu kiukuttelevana päiväunille. Uusin juttu tytöllä on se että kaikki ruoka on pahaa "mä en tykkää tosta" on kommentti ihan kaikkeen. Kerhoilu on kuitenkin kivaa. Niin ja pikkupäkä alkaa olla minille mustasukkainen. Aina kun mini lähestyy ryömien jotain lelua, hyökkää pikkupäkä haluamaan juuri sen lelun. Tästä ollaan saatu jo monen monta riitaa ja itkua aikaiseksi.

Mini on edelleen räkäinen. Hän on oppinut pitämään puoliaan, jos sisko nappaa jonkun lelun kädestä kuuluu aikamoinen huuto perään. Muutenkin mini komentaa meitä muita käskevällä "ääh!" huudolla.

Eilen retkeiltiin pikkupäkän ja mummin kanssa. Käytiin Aliollin alpakkatilalla Klaukkalassa. Kivaa oli, saatiin syöttää alpakoita ja pupuja ja possuja. Pupuja myös vähän rapsuteltiin, mutta maaoravia vain katseltiin, koska niillä ei ollut nälkä. Sitten mentiin Pokrovan syystapahtumaan tutustumaan Ortodoksiseen veljesyhteisöön, missä syötiin hyvää borskeittoa ja omenapiirakkaa.