14.1.2010

kuulumisia

Kirpun sydänleikkaus on kahden kuukauden sisällä. Lääkäri ei osaa sanoa tarkempaa aikaa, koska on jonoja ja kiireellisemmät menevät aina edelle. Ajan saamme tietää noin viikkoa ennen leikkausta. Joskus kuulemma kutsuvat lyhyemmälläkin varoitusajalla niitä jotka asuvat lähellä, jos joku toinen leikkaus peruuntuu.

Todennäköisesti leikkaus tehdään kyljestä eikä avosydänleikkausta tarvita. Tämä riippuu siitä tarvitseeko väliseinän aukkoa korjata vai ei. Aukkoa seurataan ja päätös tehdään sitten kun lääkärit ovat sitä mieltä että aukko sulkeutuu ajan kanssa itsestään. Jos epäillään ettei se sulkeudu ja mahdollisesti se joudutaan joskus korjaamaan leikkauksella, on se parempi korjata nyt samalla ettei tarvitse sen takia tehdä uutta sydänleikkausta. Varmoja päätöksiä ei siis voida vielä tehdä, tilanteita seurataan.

Osastolle mennään leikkausta edeltävänä päivänä ja kokonaisuudessaan kirppu joutuu olemaan sairaalassa näillä näkymin 5-7 päivää. Lääkäri sanoi ettei vanhempi voi olla siellä yötä, mutta lastenklinikan nettisivuilta luin että voisi olla. Tästä kaikesta saamme varmasti lisää tietoa lähempänä leikkausta.

Näillä näkymin tulevaisuudessa kirppu joutuu käymään kontrolleissa vuosittain ja verenpaineet saattavat jäädä huonoiksi vaikka vika on korjattu, alussa leikkauksen jälkeen kontrolleja on tietenkin useammin.

3 kommenttia:

Omppu-pomppu kirjoitti...

Voimia ja haleja koko perheelle!

Enkeli kirjoitti...

Isoja halimuksia kaikille!

Luultavasti teltailet klinikan pihalla jos et osastolle pääse kirpun kanssa =). Neitihän on vielä pelkällä tissillä joten pakkohan sut on sinne päästää yöksikin.

Vallittu kirjoitti...

kiitos, yritetään pärjäillä.

Jotain telttaviritystä suunnittelin minäkin, mutta katsotaan nyt ensin mitä he siellä ehdottavat. Saattaahan olla että teho-osastolla ruokinta tapahtuu esim nenämahaletkulla... En kuitenkaan aio vauvastani olla erossa kovin montaa tuntia...