3.1.2010

Kuulumisia

Mini täytti eilen kaksi vuotta ja synttäreitä juhlittiin pienellä porukalla kuumeen vuoksi. Sankarille nousi perjantaina 38.6 kuumetta, joten kaikki lapsivieraat peruttiin ja kylässä kävi yksi kummitäti, mummi ja ukon serkku miehensä kanssa. Isosta kakusta ja voileipäkakusta saatiin noin puolet syötyä tälläkin porukalla :). Pikkupäkällä oli hieman vaikeuksia muistaa kenen synttäreistä on kyse kun hän innokkaana oli kokoajan auttamassa miniä pakettejen ym kanssa.

Kirpulla on todettu sydänvika. Diagnoosi on aortan koarktaatio eli aortan kaaren ahtauma ja se vaatii leikkauksen. Laitoksella kotiinlähtötarkastuksessa huomattiin sydämessä sivuääni ja ultrassa lääkäri huomasi sydämessä aukon. Saatiin lähete kardiologille ja tarkemmissa tutkimuksissa todettiin jaloissa huonot verenpaineet ja aortan kaaressa ahtaumaa. Tuo aiemmin todettu aukko on nyt toissijainen, sitä ei välttämättä edes korjata, koska siitä ei ole haittaa. Huomenna on taas kontrolli ja tiistaina tehdään päätös leikkauspäivästä.

Kolmen lapsen kanssa arki on ollut yllättävän raskasta ja yöt rikkonaisia. Tosin kaikenlaista ylimääräistäkin on saatu mukaan eikä rutiineja ei ole ehtinyt muodostua ollenkaan joulun, uudenvuoden, synttäreiden, huolien, väsymyksen, pakkasten, sairastelun jne takia. Onneksi mies on saanut luvan tehdä etätöitä kotoa käsin, joten aamut ovat helpottuneet huomattavasti kun on kaksi aikuista puuhaamassa.

1 kommentti:

Nalle kirjoitti...

Onnea minille. Voimia lähetän tulevia koitoksia varten. Toivottavasti Kirppu voi paremmin laikkauksen jälkeen ja ettei tarvitsisi leikata enään uudestaan.